Thursday, April 9, 2009

Günün Grevi





Manavgat'a bağlı Sırt Köyü kadınlarının çektikleri susuzluk canlarına tak etti ve boruları tamir etmeyen tembel kocalarını harekete geçirmenin en iyi yolunu buldular.
Vajina grevi!
Evet kocaları boruları tamir edene kadar onlarla seks yapmayacaklardı. Çünkü su yoksa seks de yoktu!
Bu yaptıkları eylem dünya basınında çeşitli başlıklarla yer aldı. İşte onlardan bazıları:
* BBC: "Türk kadınlarından etkili protesto "
Türkiye'nin güneyinde oturan bir grup köylü kadının uygulamaya başladığı bu yöntem büyük ilgi çekti. Köylerine su gelmemesinin sorumlusu olarak kocalarını gören ve seks grevine başlayan köylü kadınların protestosu yakın zaman içinde diğer ülkelerdeki hemcinslerine örnek olabilir.”
* CBS: "Yatak odasında grev "
İçme suyuna hasret Antalyalı köylüler susuzluğun faturasını kocalarına kesti. Çamaşırlarını bile yıkamayan kadınlar evlerinden temiz su akana kadar kocalarını seksten mahrum edecekler.”
* Blick Gazetesi (İsviçre): "Susuzluk seksi bitirdi" 
Antalya'nın Sırt Köyü'nün erkeklerinin inşaat konusundaki yeteneklerini bir an önce kanıtlayarak köyün su şebekesini tamir etmeleri gerekiyor yoksa eşleriyle ömürboyu seks yapamayacaklar.”
Bir gazetede bu haberlerden birine rastlayan Alman yönetmen Veit Helmer, daha iyi konu mu olur diye hemen kolları sıvadı ve senaryolaştırması için kafasındaki fikri daha önce Emir Kusturica’nın “Çingeneler Zamanı” ve “Kara Kedi, Beyaz Kedi” filmlerini yazan Gordon Mihic’e emanet edip, filmi çekmek için Azerbaycan'da minik bir köy ve birbirinden stilize oyuncular buldu. Detay vermek gerekirse oyuncular film setinin dışında bol bol seviştiler hatta filmden sonra evlendiler.
Helmer’in filmde esas üzerinde durduğu konuysa grevden olumsuz etkilenen genç çiftln düştüğü trajikomik durum oldu. Temelko ve Aya 18 yaşında ilk kez birlikte olacaklari günü iple çekerken Temelko’da bu grevden nasibini aldı ve yıllardır beklediği bu özel gün için canla başla su borularını tamir etmeye çalıştı. Sonunda azimle duvarı delmeyi başardı ve köyü susuzluktan kurtardı. Artık su da vardı seks de…
Peki neden bunu diğerleri değil de Temelko yaptı? Bunun cevabı bir soruda saklı.
En son ne zaman bir şeyi ilk defa yaptınız?

1 comment:

~seylinka~ said...

Yine basligini atip, sonunda sorgulatmayı basarmissin!
Kalemine saglik...